Cabernet Sauvignon - ledové víno - 2013 - 0,2 l
Jedná se o víno vyrobené rychlým lisováním hroznů sbíraných ve vinici v mrazu a to nejméně při teplotě mínus 7° C. Mošt musí mít cukernatost nejméně 27° NM. Voda v bobulích, ve formě krystalků ledu, má za úkol co nejméně zředit budoucí mošt, a proto se při lisování musí postupovat velice rychle. Toto víno je nejen vybranou lahůdkou, ale je také zajímavým exportním artiklem. Víno má růžovou barvu, protože se hrozny lisují zmrzlé a nemohou tedy zakvášet na slupkách. Hrozny s vysokou cukernatostí se musí udržovat zdravé, nenapadené houbovými chorobami až do doby sklizně. Před zmrznutím jsou již částečně seschlé přirozeným odparem.
Doporučujeme: ke sladkým pokrmům, dezertům, moučníkům, husím játrům na medu.
Detailní popis
Vlastnosti vína | |
Odrůda | Cabernet Sauvignon |
Barva | růžové |
Kategorie (sladkost) | sladké |
Přívlastek | ledové víno |
Alkohol (% obj.) | 9.5 |
Zbytkový cukr (g/l) | 209 |
Kyseliny (g/l) | 10.7 |
Obsahuje oxid siřičitý | ano |
Vypěstováno | |
Oblast, podoblast | Morava, Znojemská |
Obec | Oleksovice |
Viniční trať | U lipky |
Ocenění | |
Víno Bojnice | zlatá medaile |
AWC VIENNA | zlatá medaile |
Texas International Wine Competition | zlatá medaile |
Muvina Prešov | zlatá medaile |
Valtické vinné trhy | stříbrná medaile |
TOP 77 | stříbrná medaile |
Finger Lakes International Wine Competition | bronzová medaile |
Festwine | zlatá medaile |
Oenoforum | zlatá medaile |
IWC San Francisco | stříbrná medaile |
Concours Mondial de Bruxelles | zlatá medaile |
Vino Ljubljana | zlatá medaile |
Jarovín Rosé | zlatá medaile |
Le mondial du Rosé | zlatá medaile |
Vinoforum | zlatá medaile |
Vinalies Internationales | zlatá medaile |
Znojemský košt | velká zlatá medaile |
Balení | |
Objem | 0.2 |