Zapečená růžičková kapusta k Ryzlinku
Růžičková kapusta: Zdroj vitamínů, který byste nečekali.
Růžičková kapusta je bezesporu výjimečnou zeleninou. Patří do čeledi brukvovitých a vyznačuje se vysokým obsahem zdraví prospěšných látek. Vitamínů (A, C), minerálů (draslíku, vápníku, železa). Díky glukosinulátům vykazuje i proti rakovinové účinky. Vláknina a bílkoviny pomáhají s pocitem sytosti při dietě. Konzumací růžičkové kapusty se v mozku zvyšuje množství kyseliny retinové, která sehrává velmi důležitou roli v centrálním nervovém systému. Díky této kyselině je v mozku více neuronů a dochází k jejich lepšímu propojení.
Ikdyž kapusta nepatří mezi nejoblíbenější zeleninu je nabytá vitamínů a zdraví prospěšných látek. A další výhodou je i to, že se dá bez problému sehnat i v zimě.
Vynikající zapečená růžičková kapusta se slaninou!
Ingredience:
- 500 g růžičková kapusta
- 40 g strouhaný parmezán
- 100 g anglická slanina vcelku
- 200 g smetana 12 %
- 1/2 rovné kávové lžičky soli do smetany
- 1 rovná polévková lžíce soli do vody ke kapustě
- 1 kávová lžička cukru do vody ke kapustě
Postup přípravy:
Pokud chcete zvýraznit a podtrhnout chuť zkuste ke kapustě Ryzlink rýnský z produkce Vinných sklepů Lechovice. Ryzlink je polosuchý s vyváženou kyselinkou a tak se skvěle hodí k tomuto pokrmu.