Slaný dýňový koláč k vínu Veltlínské zelené
Dýně? Nejlepší zdroj betakarotenu. Dýně je zdravou podzimní ingrediencí. Je velmi výživná a navíc i nízkokalorická. Využití najde ve slané i sladké kuchyni. Nejčastěji se konzumuje dužina dýně. Jedlé jsou však také listy, semínka, vlákna kolem semínek a slupka. Dýně obsahuje spoustu vitamínů pomáhajících udržovat zdravý zrak i v pokročilém věku. Vitamíny C, E a železo obsažené v dýni mohou pomoci zvýšit imunitu. A co můžeme udělat my? Upéct si dýňový koláč na plech. Je rychlý, snadný a velmi chutný a v kombinaci s veltlínským je to vynikající snoubení.
Ingredience:
- 3 vejce
- 15 dkg sýra
- 40 dkg dýně
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1/2 hrnku oleje
- 1/2 prášku do pečiva
- 1/2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 20 dkg šunky
- sůl
- pepř
Postup přípravy:
K tomuto receptu doporučujeme Veltlínské zelené VOC 2016.