Salát z řeřichy
Vánoční svátky už skončily a pomalu doznívá i vánoční atmosféra. My doufáme, že jste si svátky užili, jak se patří, měli jste bohatého Ježíška a poklidné svátky. Nevíme jak Vy, ale my jsme se tedy přes svátky doslova přecpali, proto si na měsíc leden dáme lehký salát z řeřichy, aby nám po těch kilech bramborového salátu a kopců cukroví trochu slehlo. Ostatně řeřicha skrývá nálož vitamínů a minerálů pro lidský organizmus v období, kdy venku ještě nic neroste. Je velmi nenáročná na pěstování, vyroste téměř za každých podmínek.Nemáte květináč?Nevadí, řeřicha je skromná bylinka, která roste velmi rychle, třeba i na mokrém kousku vaty. Řeřicha byla považována za bylinu léčivou a mnozí lékaři ji doporučovali lidem trpícím nemocemi močového ústrojí a poruchami krvetvorby. Jako léčivá bylina se pěstovala na záhonech, kde dorůstá výšky kolem čtyřiceti centimetrů. Když už máme lehký salát tak by se k němu hodilo nějaké lehké víno.
Ingredience:
- velký svazek řeřichy
- 4 vejce
- ½ lžičky hořčice
- 1 lžíce citronové šťávy
- kmín
- sůl
- pepř
Postup přípravy:
Naše sommelierka nám doporučuje muškát moravský ročníku 2017. No a my nemůžeme jinak než s ní souhlasit. Pokud jste tedy stejně jako my přesycení sladkého doporučujeme Vám lehký salát řeřichy.