Polévka z jedlých kaštanů
Kapra a bramborový salát má na štědrovečerní tabuli snad každý, ale co třeba letos zkusit něco netradičního? Pokud budete mít cestu na vánoční trhy ve Vašem městě, zastavte se u stánku s jedlými kaštany a pár si jich tam nakupte. My Vám poradíme jak si z jedlých kaštanů udělat výbornou polévku a poradíme Vám, jaké víno se k polévce nejvíce hodí, aby Váš požitek byl co nejlahodnější.
Jedlé kaštany mají pro lidský organismus obrovský přínos. Čistí játra od jedovatých zplodin a působí proti psychickým poruchám a stavům úzkosti. Pro svůj nízký obsah cukru jsou vhodné i pro diabetiky a jsou výborným energetickým zdrojem.
Ingredience:
- jedlé kaštany 300 g
- čerstvá rucola ½ hrsti
- česnek 1 stroužek 50 g
- cibule ½ ks
- zakysaná smetana
- zázvor ½ lžičky
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
Postup přípravy:
Oloupané kaštany uvaříme do měkka, scedíme a rozmixujeme na hladkou kaši, kterou ochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí.
Na másle zpěníme cibulku, česnek, zázvor. Vše zalijeme vývarem, vmícháme kaštanovou kaši a krátce povaříme. Nakonec vmícháme rucolu a podle potřeby dosolíme.
Polévku zjemníme jednou lžící zakysané smetany a podáváme s krutony nebo tousty.
Ke kaštanové polévce Vám doporučujeme Rulandské modré – klaret, který dodá polévce vyváženost a podtrhne její výjimečnou chuť.