Pečené batáty - plněné batátové loďičky
O polovinu více energie. Víte, o čem je řeč? Jedná se o batáty neboli sladké brambory.
Oranžové hlízy mírně nasládlé chuti Vám dodají o polovinu více energie než brambory, kterým se tolik podobají.
Předně je zapotřebí říci, že obecně všechny brambory jsou z pohledu zdraví přínosné, protože obsahují komplex vitamínů. Obsahují například velké množství vitamínu C, vitamínů skupiny B včetně kyseliny listové a selenu, draslíku, hořčíku a železa.
Příprava našeho receptu z batátů je jednoduchá a chutí Vás jistě mile překvapí. Doporučujeme zkusit pečené batátové lodičky.
K našemu receptu vyzkoušejte Sylvánské zelené, které se k tomuto pokrmu velmi hodí.
Ingredience:
- 2 batáty (sladké brambory)
- 250g řeckého jogurtu
- 165g uvařené cizrny
- 1 lžíce citronové šťávy
- 2 lžičky kari koření
- 1 lžička soli
- 4 lžíce dýňových semínek
- 2 lžičky olivového oleje
- 4 lžíce nastrouhaného sýru typu čedar
- zakysaná smetana a bylinky na dokončení
Postup přípravy:
Chuť lodiček doplní Sylvánskézelené z produkce Vinné sklepy Lechovice.