Pečené batáty k vínu Sauvignon
Únor nám ještě přinese mráz a dlouhé večery. Přímo svádí k romantické domácí večeři, doladěné sklenkou dobrého vína, nejlépe podbarvené zvukem praskajícího dříví v krbu.
Co dobrého si uvařit, když příroda spí a nenabízí nové plodiny?
Doporučujeme zkusit pečené batáty. Jejich oranžové hlízy mírně nasládlé chuti Vám dodají o polovinu více energie než brambory, kterým se tolik podobají, navíc obsahují plno vitamínů. Příprava našeho receptu z batátů je jednoduchá a chutí Vás jistě mile překvapí. Polosuchý Sauvignon k nim je jasná volba.
A nezapomeňte 14. února na Valentýna, svátek zamilovaných. Láhev dobrého vína je skvělý dárek a spolu s láskou připravenou večeří Vám doma jistě vykouzlí tu pravou valentýnskou romantiku.
Ingredience:
- 4–6 batátů (sladkých brambor), oloupaných a nakrájených na hranolky, nebo kolečka
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce světlé sójové omáčky
- špetka drceného sušeného chilli
- špetka mletého zázvoru
- špetka soli
Postup přípravy:
K batátům naše sommeliérka doporučuje polosuché víno Sauvignon.