Kukuřičná polévka k Ryzlinku rýnskému
Kukuřice patří mezi nejstarší člověkem pěstované rostliny. Dnes se využívá v potravinářství, stavebnictví, energetice a navíc i v farmaceutickém průmyslu, kde byla doceněna pro její zdraví prospěšné účinky. Kukuřice našla uplatnění i ve zdravé výživě. Nejen že obsahuje spoustu vitamínů A, B dále hořčík, draslík, fosfor, železo a spoustu blahodárných látek pro naše tělo a organismus. Selen a vitamín E, který tato rostlina obsahuje je výborná prevence při vzniku nádorových onemocnění. Kukuřice je také nedílnou součástí jídelníčku a záchranou pro všechny ty co trpí alergií na lepek.
Ingredience:
- 100 g slaniny
- 1 cibule
- 2 středně velké brambory
- 1 bobkový list
- špetka sušeného tymiánu
- 1 litr zeleninového nebo kuřecího vývaru
- sůl a pepř
- 2 stroužky česneku
- 300 g kukuřičných zrn - seříznutých ostrým nožem z čerstvých klasů
- 250 ml smetany na vaření
- zelená petrželka na ozdobení
- 1 chilli paprička nebo kousek nati jarní cibulky
Postup přípravy:
Polévka se skvěle doplní s Ryzlinkem rýnským.