Krémová rybí polévka s hráškem
05.12.2019 09:05
Jídlo k vínu
Pokud jste doposud nezkusili, tak rybí polévka v této krémové podobě s hráškem nemůže na Vašem vánočním stole chybět.
Ingredience:
- 500 g rybích odřezků a vnitřností
- 150 g kořenové zeleniny
- 60 g cibule
- 50 g másla
- 120 g vařených brambor
- 120 g zeleného hrášku
- 2 vejce, sůl
- 150 ml smetany ke šlehání
- muškátový květ, petrželovou nať
Postup přípravy:
Rybí odřezky, vnitřnosti a cibuli uvařte v osolené vodě. Uvařené maso sceďte, oberte a s vnitřnostmi nakrájejte. Nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli krátce osmahněte, poduste na másle, okořeňte muškátovým květem a zalijte vývarem z ryb. Případně trochu dosolte a vařte intenzivně patnáct minut, až zelenina změkne.
Pak přidejte část hrášku, vařené brambory, ty společně se zeleninou polévku zahustí. Krátce povařte a tyčovým mixérem polévku důkladně rozmixujte. Přidejte smetanu, obrané kousky masa a posekanou petrželovou nať.
Na konec si do polévky připravte z vajec soli a hrášku omeletky, které pak vložte do hotové polévky.
K polévce doporučujeme podávat víno Chardonnay pozdní sběr 2018 z produkce Vinných sklepů Lechovice.