Hovězí líčka na červeném víně
Líčko je krásný kus šťavnatého hovězího masa, plného zdraví prospěšného kolagenu, ačkoliv téměř neobsahuje tuk. Výborná příloha k líčkům je například bramborová kaše. K tomuto receptu jsme vybrali lahodný Cabernet Sauvignon ročníku 2011, který podtrhne chuť líček. Můžete ho použít jak do receptu, tak k doplnění menu.
Ingredience:
- 3–4 hovězí líčka (celkem 1–1,2kg)
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- 4 lžíce olivového oleje
- 1/2 menšího celeru, 4 mrkve a 2 petržele, nakrájené na kostičky
- 2 cibule, nakrájené nadrobno
- 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
- 1 bobkový list, po 5 kuličkách černého pepře a nového koření
- 1 snítka tymiánu
- 1 snítka rozmarýnu
- 2 lžíce rajského protlaku
- 1 litr kvalitního červeného vína
- 700 ml hovězího vývaru
- 4 lžíce másla, vychlazeného a nakrájeného na kostičky
- 1 lžíce krupicového cukru
- 1 lžíce hladkolisté petrželky
Postup přípravy:
K tomuto receptu jsme vybrali lahodný Cabernet Sauvignon ročníku 2011, který podtrhne chuť líček. Můžete ho použít jak do receptu, tak k doplnění menu.