Carpaccio z červené řepy s kozím sýrem
Červená řepa patří, navzdory své nevalné oblibě, mezi jeden z nejzdravějších a nejuniverzálnějších druhů zeleniny, které můžeme v kuchyni použít. Obsahuje spoustu vitamínů a důležitých látek.
Červená řepa pomáhá například jako prevence rakoviny, zlepšuje činnost mozku, zpomaluje projevy stárnutí, pomáhá při detoxikaci a je toho ještě mnohem více.
Ingredience:
- 2 větší červené řepy
- 100g měkkého kozího sýra (ideálně ve válečku)
- rukola nebo vlašské ořechy
Na zálivku:
- šťáva z jednoho citronu
- balzamikový ocet
- pepř
- sůl
Postup přípravy:
Troubu rozehřejte na teplotu 190 °C. Řepu omyjte a zabalte do dvou vrstev hliníkové folie. Pečte doměkka v předehřáté troubě. Připravte se na to, že to bude trvat nejméně hodinu. Správně upečenou řepu poznáte tak, že jí snadno projde špejle.
Zálivku smíchejte z uvedených ingrediencí. Řepu podávejte prokládanou kozím sýrem a zakápnutou zálivkou.
Na závěr můžete posypat vlašskými ořechy nebo rukolou.
K tomuto receptu jsme vybrali Rulandské šedé - moravské zemské víno 2018 - suché
Je to naše novinka, která skvěle doplní výraznou chuť řepy a kozího sýru.